info@carnivalnews.net

Miltä tuntuu voittaa 13 oikein? Viisi tarinaa isoista täysosumista ja lottovoittajan vihjerivi bonuskierrokselle

Vakiossa on lauantaina tarjolla 500 000 euroa 13 oikein -täysosumille. Sen kunniaksi kertaamme aiempia suurvoittoja ja voittajien taktiikoita.

Lottovoittajan vakiovihje bonuskierroksella 15/2019. Täysosumille 500 000 euroa.
Lottovoittajan vakiovihje bonuskierroksella 15/2019. Täysosumille 500 000 euroa.

– Vaikka taitopelistä onkin kyse, on vuosien varrelta kertynyt myös varsin maukkaita voittotarinoita hieman toisella tapaa laadituista riveistä. Monet bonuskierrostenkin suurvoitot on haravoitu varsin vähäisellä jalkapallotietämyksellä, kertoo Vakion tuotepäällikkö Miikka Nurmi.

Tampereen maaliskuisen lottovoiton voittaja sen sijaan on innokas Vakion pelaaja. Hän laati Vakion bonuskierrokselle (15/2019) vihjerivin klassisella 64 sarakkeen järjestelmällä. Kuva vihjeestä liitteenä.

Historian suurin voitto 783 000 euroa tuli ”tukilapulla”

Vakion historian suurin voitto osui järvenpääläiselle miehelle 2013. Ainoa täysosuma toi yli 783 000 euroa. Edellinen, tuolloin kymmenen vuotta vanha Vakion ennätysvoitto 540 000 euroa rikottiin kirkkaasti.

Voittaja sai rivillään melkoisen syntymäpäivälahjan, vaikka yllätys tulikin vasta merkkipäivää seuraavana päivänä. Mies sai tovin vakuutella vaimolleen, että ainoa täysosuma on hänellä, Veikkauksen voittouutisessa kun oli ensiksi kerrottu väärä voittopaikkakunta.

6,75 euroa maksanut ”tukilappu” toi 750 000 euron päävoiton ja kaikkiaan alavoittojen kanssa yli 783 000 euroa. Voittoisan järjestelmän pohjana oli isompi harava, jonka merkkien pohjalta hän rakensi voittorivin. Voittaja oli pelannut ”pääpeliinsä” koti- ja vierasvoittoja, kun taas voiton tuoneessa tukilapussa oli pelattu varmoiksi myös rivin tasapelit. Moni pelaaja kaihtaa ristivarmoja, mutta ennätysvoittaja ei arastellut jättää ristiä varmaksi.

– Mukana oli tietysti paljon tuuriakin, kun kymmenen varmaa piti ristejä myöten. Olen vuosien mittaan hionut tapaani veikata ja pelaan usein pelijakaumaa vastaan. En pidä vaikkapa Liverpoolia, ManUa tai Chelseaa automaattisesti varmoina, vaan kaikki joukkueet ovat tasa-arvoisia kun alan rakentaa riviä.

Voittorahoilla ennätysvoittaja maksoi asuntolainan pois.

Ensimmäinen täysosuma meni laulellen, toinen ei

Toukokuussa 2015 helsinkiläinen mies otti toisen 13 oikein -tuloksensa. Suhtautuminen rahaan oli ehtinyt muuttua matkan varrella. 1990-luvun alkupuolella tullut voitto oli tuonut vajaat satatuhatta markkaa, 2015 tuli 120 000 euroa.

– Edellinen voitto meni kyllä laulellen – tämä ei mene, mies kertoi naureskellen.

Tuplavoittaja ei kuulu tilastoihin hautautuviin peli-insinööreihin.

– Minulla on pohjana oma rivi, jonka laitan kupongille aina kohteista riippumatta. Siihen sitten katson vaihtomerkit omien näkemysten mukaan. En kuulu niihin, jotka tarkistavat kaiken numerotiedon pelaajien kalsarinnumeroita myöten ja miettivät kenellä pelaajalla ne ovat oikein päin jalassa. Luotan tuntumaan ja kertyneeseen kokemukseen.


Porukka voitti 231 000 euroa ”automaattiharavalla”

Vakio on leimallisesti työ- ja kaveriporukoiden peli. Päijäthämäläinen porukka voitti 231 000 euroa tammikuussa 2016 kestopelillä kyllästyttyään laihoihin tuloksiin tieteellisemmillä menetelmillä.

– Porukkamme on ollut kasassa vuodesta 1989, ja tämä oli ensimmäinen iso voitto. Hauskaa sinänsä, että se tuli haravalla, johon merkit oli valittu vuoden alussa katsomatta kohteita, kertoi porukan puhemies.

Kimppa on voittanut 13 oikein -täysosuman aiemminkin, mutta tarina on monelle tuttu: kierros oli niin helppo, ettei voittosumma ole edes jäänyt muistiin. Nyt jäi, sillä kukin seitsemästä sai runsaat 33 000 euroa. Voittosumman käyttökohteita olivat tavanomaiset lainojen lyhennykset ja auton uusimiset, mutta ainakin yhdellä porukasta myös lähestyvät häät.

Voitto tuli 46,50 euron paras tulos miinus yksi -haravalla. Siinä oli kuusi varmaa ja seitsemän täysinvaihdeltua merkkiä.

Vuosikausia porukka on veikannut niin, että jäsenet ovat valinneet varmat kohteet vuoronperään ja kullekin kierrokselle kohteiden mukaan. Voittovuoden alusta virisi keskustelu siitä, että kun kaikki pohdinta ja ”tieto” ei ole johtanut suuriin voittoihin, mitäpä jos kokeiltaisiin tuurilla.

– Päätimme valita vuoronperään yhden varman kohteen koko vuodeksi. Muut kohteet veikattiin läpi 1X2.

Kun voittokierroksen kohteet olivat tiedossa, osa porukasta pyöritteli päätään esimerkiksi kohteeseen 7 koko vuodeksi sementoituun kakkoseen. Se nimittäin oli voittokierroksella ottelu Derby-Birmingham, joka ei olisi huutoäänestyksessä taatusti saanut merkikseen varmaa kakkosta. ”Mummorivi” kuitenkin toimi, ja loppuun jäi vain jännitys siitä, onko pari tuntia muita myöhemmin päättyneen kohteen Aston Villa-Leicester merkki 1, X vai 2. Haravassa oli kaikki merkit, mutta vain tasapelillä täysosumia olisi yksi, ja tuolla merkillä haravan tiedettiin pitävän.

– Jännää oli lopussa. Tiedettiin, että ristillä on vain yksi täysosuma, muilla merkeillä enemmän. Lopussa pallo pomppi melkein maaliin, mutta onneksi risti piti.

Vihtiläisperheessä vaihtui vakiokuninkuus, kun blondirivi osui

Vakion ainoa täysosuma toi 241 000 euroa vihtiläiselle nettipelaajalle marraskuussa 2016. Voittaja on nainen. Hän näpäytti suurvoitollaan miestään, joka tutkii hartaasti Vakion peliprosentteja. Voiton tuoneet kahden euron ”blondirivit” sen sijaan syntyivät minuutissa.

– Tämä on kyllä niin ihanaa voittaa Vakiossa. Varsinkin kun aviomies käyttää paljon aikaa omien riviensä laatimiseen, miettii prosentteja ja seuraa tilastoja, ilakoi voittaja.
Voittaja pelaa Vakiota satunnaisesti ja pienellä panoksella. Ne vaihtelevat yleensä kymmenen sentin ja euron välillä.

– Tähän kahdeksan rivin voittojärjestelmään satsasin peräti kaksi euroa.

Voittaja luonnehtii Vakion pelaamista helpoksi kuin heinänteko, koska hänellä ei ole erityisiä mieltymyksiä mihinkään joukkueisiin.

– Tuleepahan suurempia voittoja ja yllättäviä lopputuloksia.

Voitto selvisi lauantai-iltana, kun voittajalle juolahti mieleen tarkistaa pelien tuloksia. Saldoon oli ilmestynyt yksi euro.

– Varmaan kenovoitto, mietin itsekseni. Availin samalla muitakin pelejä ja ihmettelin, mitä hemmettiä? Miten voi olla mahdollista, että Vakion kohdalla näkyy yli 240 000 euron voitto. Tuijotin summaa ja tärisin. Ihan alkoi itkettää, ja tuli tirautettua silkasta onnesta. Olin kyllä shokissa koko illan, eikä yöllä tullut uni silmään, voittaja tunnustaa.

Kertaistettu 4,50 euron harava yllätti 300 000 euron Kesäbonuksella

Eipä tiennyt mies, millaiseen kultasuoneen iski, kun jätti Vakion 4,50 euron haravarivinsä Seppälän Prismassa Jyväskylässä viime kesäkuun alussa. Se toi ainoalle täysosumalle luvatun 300 000 euron kesäbonuksen.

– Kyllä siinä meni yö pyöriessä, mies muistelee yllätystä, kun voittosumma kasvoikin tuplaan odotetusta.

Veikkaus maksoi ainoalle täysosumalle luvatun bonuksen, vaikka rivi oli kertaistettu kahdella.

– Pelaan melkein jokaisen Vakion, oli sitten bonuksia tai ei. Tein rivini tavalliseen tapaan. Ajatuksena oli lähinnä voittaa pelirahaa. Tähtäsin 11:een tai hyvällä tuurilla 12 osumaan. Sillä pysyisi mukavasti peleissä satsaamatta itse lisää rahaa, kertoo mies.

Voittaja ei siis ollut huomannut lainkaan tarjolla ollutta 300 000 euron kesäbonusta ainoalle täysosumalle. Silti hän teki pelinsä kertaistettuna kahdella. Mutta miksi kertaistus?

– Varsinainen harava oli niin edullinen, vain 2,25 euroa. Sitten vain jotenkin laitoin kertaistuksen kahdella, kun ei sekään maksanut kuin vasta 4,50 euroa. Ajattelin ehkä, että voitan useammalla osuudella, jos rivi osuu, mies muistelee kesäisiä mielenliikkeitään.

Voittaja ei pitänyt turhaa kiirettä rivin tarkistamisessa kuten ei muutenkaan elämässä. Hätäilemällä kun ei saa mitään hyvää aikaan. Hän meni kesäkuussakin kaikessa rauhassa nukkumaan lauantaina ja alkoi tarkistaa tuloksia vasta aamulla.

Aluksi näytti siltä, että voitto-osuus on alavoittoineen kaksi kertaa lähes 75 000 euroa eli vajaat 150 000 euroa.

– Olisihan sitä ollut rahaa jo siinäkin, huokaa voittaja.

Hän ehti elää mukavaa ja huoletonta uusrikkaan elämää vain tovin, kun Veikkauksesta tuli puhelinsoitto. Siinä varmistettiin maksutiedot kesäbonuksesta puuttuvalle osuudelle. Se nosti voittosumman kaksinkertaiseksi.

– En uskonut, kun kuulin. Enhän tiennyt kesäbonuksesta mitään. Pilapuheluksihan minä sitä luulin suoraan sanottuna. Seuraava yö meni pyöriskelyksi.

– Samoilla pienillä peleillä jatkan harrastusta, josta on tullut kiinteä osa päivärytmiä. Peli pitää mitoittaa sen mukaan, mikä on oma kantokyky. Ensin maksetaan välttämättömyydet, kuten vuokra ja ruuat, ja kun siitä jää rahaa, sitä voi pelatakin.


VOITTAJIEN KOMMENTTEJA
”Voitto tulee jos on tullakseen. Jos alkaisi nostaa panoksia, budjetin pitäisi kestää tappioputkia, ja se on isommilla panoksilla raskasta.”
Helsinkiläismies, 120 000 euroa 2015

”Voiton hetkellä pitää riemuita ja juhlia kunnolla, eikä suotta käpertyä nurkkaan piilottelemaan.”
Järvenpääläismies, 783 000 euroa 2013

”Voitto osoitti, että tuurilla on iso osuus suurvoittoon, ei niinkään järkeilyllä ja pitkällä kokemuksella. Kimppa on meille läpi vuoden kulkeva yhteisöllinen juttu. Se antaa viikkorytmin, jännityksen ja yhteiset puheenaiheet.”
Päijäthämäläisen porukan puhemies, 231 000 euroa 2016

”Varmaan minuutissa tein rivin, ja ihan hatusta valitsin merkit. Tämä oli vähän niin kuin blondin monivalintatehtävä. Ei ole mitään väliä, mitä kohteita on pelattavana.”
Vihtiläisnainen, 241 000 euroa 2016


”Viivotinrivejä ei kannata tehdä, jos haluaa voittaa varsinkin isompia summia. Vuosien kokemus on opettanut kulkemaan vastavirtaan. Vähän pelatut yllätyskohteet pitää löytää. Ristithän ne pudottavat muiden rivejä pois. Niitä pitää olla rivissä vähintään neljä.”
Jyväskyläläismies, 300 000 euroa 2018

Vastaa